De lonen moeten omhoog

Hengelo- Tijdens het beleid van kabinet-Rutte III is de energierekening gestegen, de huurprijs, de kosten voor kinderopvang, de zorgpremie en op 1 januari is ook nog eens de btw gestegen. Alles wordt duurder, maar we gaan niet meer verdienen. De SP pleit daarom voor loonsverhoging.

 SP-lid Wout Winter uit Hengelo ziet een misleidende berichtgeving van de politiek: “Volgens de berichten uit de politiek moeten wij geloven dat het tegenwoordig beter gaat met de economie en dat deze stijgt. Het enige wat ik zie stijgen zijn de dagelijkse en maandelijkse kosten van de normale burger.” Hij maakt zich hier zorgen over en zal graag ook een positieve berichtgeving willen zien voor de normale burger, zoals deze hen wordt beloofd.

Het feit dat er steeds meer kosten zijn en dat de lonen hetzelfde blijven is volgens Wout dan ook onverantwoord: “De lonen zijn al jarenlang hetzelfde. De economie stijgt en bedrijven hebben meer winst dan ooit tevoren. De belofte dat de gewone Nederlander aan de hand van zijn portemonnee zal voelen dat de crisis achterwegen is, was alleen een mooi verkooppraatje.”

Dit verkooppraatje was door Rutte beloofd en moet nog worden nagekomen. Het goede moment zal dan ook nu zijn, zegt Wout: “Met alle verhogingen en beloftes van de afgelopen tijd is het nu tijd om de lonen te verhogen. Op deze manier krijgt de gewone burger eindelijk iets terug.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *