Dickens Festijn Deventer steeds populairder

DEVENTER – Afgelopen weekend stond Deventer in het teken van het jaarlijkse Dickens Festijn. Ruim 950 personages uit de beroemde boeken van Charles Dickens komen tot leven tijdens dit weekend. Deze editie van het festijn werd nog drukker bezocht dan voorgaande edities.

Er kwamen dit jaar ruim 125.000 mensen Deventer bezoeken om 150 jaar terug in de tijd te gaan. Dat is ruim 10.000 meer mensen dan voorgaande jaren. Ook kwamen er voor het eerst bussen vanuit Zwitserland en Tsjechië richting Deventer om het festijn te bewonderen. ‘’Dat komt door de goede organisatie’’, denkt Floris Verheul. Floris is niet alleen groot fan van het festijn, hij heeft ook meerdere malen geacteerd als personage Oliver Twist.

‘’Er is veel te beleven in de stad tijdens dit weekend en daarnaast is er veel interactie tussen de bezoekers en de acteurs’’, vertelt Floris. Floris doet voor het eerst sinds 8 jaar niet mee als acteur aan het festijn. ‘’Nee, dat kwam dit jaar helaas niet uit! Dit jaar mag ik weer een keertje genieten als bezoeker. Dat is ook wel eens leuk!’’, glimlacht hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *