Het einde van handje contantje

Mook- Het betalen met cash geld verdwijnt uit ons leven. Tegenwoordig kunt u overal pinnen en wordt het hebben van cash geld als overbodig gezien. De 21eeeuw lijkt dan ook klaar voor een cash-loze samenleving, maar dit brengt wel enkele sterke gevolgen met zich mee.

Volgens thuiswerkend accountant Anton van der Heijden heeft het pingedrag van de 21eeeuw grote gevolgen: “Mensen zijn te afhankelijk van digitale snufjes. Als er een storing is of het hele internet er een dag uit zal liggen, kunnen wij meteen niks meer. Onze economie staat dan letterlijk stil. Als dan niemand meer geld kan pinnen of overmaken, dan is het gemis van cash geld erg groot” Met deze waarschuwing wil Anton laten merken dat de digitale wereld, hoe mooi en handig die ook is, niet perfect is. Er kan altijd wat misgaan en het hebben van wat cash geld voor noodgevallen is dus nog niet zo gek.

Onze afhankelijkheid is niet de enige zorg van Anton. “Cash geld is voor het zakendoen nog steeds een goede bron. Het is namelijk fysiek aanwezig, tegenwoordig zweeft er te veel geld rond op rekeningen, maar is het fysiek niet aanwezig. Je leest altijd dat zakendoen met cash geld meer risico met zich mee brengt, maar ik pleit voor het tegenovergestelde ”

Ondanks zijn opvattingen begrijpt Anton wel dat het cash geld verdwijnt: “Veel mensen vinden het vervelend om hun geld goed te tellen en op te bergen. Ook vinden zij een volle portemonnee vervelend. Ik begrijp dit wel.” Of cash geld ooit helemaal gaat verdwijnen weet niemand. Tot nu toe, zal het in ons leven blijven, maar zijn aanbod zakt steeds verder weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *