Impacter daagt jongeren uit voor maatschappelijk werk

ZWOLLE – De pas opgerichte afdeling Impacter, onderdeel van Travers Welzijn, gaat jongeren benaderen om zich op vrijwillige basis in te zetten voor de maatschappij. Sinds het kabinet het nieuwe actieprogramma ‘Maatschappelijke Diensttijd’ heeft gelanceerd, is  daarmee de verplichte maatschappelijke stage omgezet in vrijblijvendheid van jongeren om iets te ondernemen. Als reactie op dit plan is Impacter zojuist gestart met een experiment. 

“We gaan actief naar jongeren op zoek en we gaan de jongeren zelf vragen wat ze dan zouden willen’’, beweert Judith Prins, een van de vier jongerencoaches bij Impacter. Het is een experiment, waar zij zelf onderdeel van is.

Met dit experiment gaat Impacter naar scholen, verenigen etc.  “en we gaan jongeren zelf vragen wat ze dan willen. En dat zullen ze in het eerste contact nog niet weten’’, aldus Prins.

“Dat gaat, denk ik, een spannende klus worden, maar dat is wel wat we het aankomende jaar gaan proberen met elkaar. We gaan allemaal kleine projecten maken op maat; dus niet één vast project’’, vertelt Elske Heinen, coördinator bij Impacter. Op die manier hoopt zij aan te kunnen sluiten bij de intrinsieke motivatie die jongeren bezitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *