Steeds minder criminaliteit in Deventer

DEVENTER – Het aantal klassieke vormen van criminaliteit is in 2018 opnieuw gedaald. Dit goede nieuws werd vandaag bekend gemaakt door de Politie IJsselland en de burgemeester van Deventer, Ron König.

Het aantal woninginbraken, winkeldiefstallen en geweldsdelicten zijn allemaal gedaald in 2018. Dit blijkt uit de politiecijfers van vorig jaar. Alleen het aantal inbraken in schuren, tuinhuisjes en garages is gestegen.

Het criminaliteitscijfer in Deventer daalde al een paar jaar op rij en woordvoerder Maarten Stuurman van Gemeente Deventer is dan ook blij dat dit in 2018 ook weer het geval was. ‘’Mooi dat deze trend zich ook in 2018 weer voortzet. Het is echt iets waar we trots op mogen zijn’’, laat Schuurman weten. Ook het oplossingspercentage van misdrijven is gestegen in 2018. ‘’Deventer is in de afgelopen paar jaren alleen maar veiliger geworden. Een mooie prestatie van deze stad!’’, sluit Schuurman af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *