Toerisme neemt toe in Den Haag

DEN HAAG – Toerisme begint voor Den Haag een steeds belangrijkere inkomstenbron te worden. Het aantal gasten in de stad en in hotels neemt namelijk behoorlijk toe. Hierdoor komen er ook steeds meer banen vrij binnen de toeristische sector in Den Haag.

In 2017 kwamen er maar liefst 1730 banen vrij door de toename van toeristen in Den Haag. Dat blijkt uit een groot onderzoek van de gemeente Den Haag. De toename is dus positief voor de hoofdstad van Zuid-Holland, want hierdoor krijgt de economie een boost.

Er komen bijvoorbeeld meer banen vrij in overnachtingen, zoals hotels. Roy de Fretes (24) werkt al vijf jaar in een hotel midden in het centrum van Den Haag. Hij merkt ook dat het steeds drukker wordt in het hotel waar hij werkzaam is. ‘’Toen ik hier begon was het aanzienlijk rustiger dan nu’’, laat Roy weten. ‘’Ik denk dat we nu elke avond wel tien overnachtingen meer hebben dan toen. Reken maar uit over hoeveel euro’s we dan wel niet praten!’’

Uit het onderzoek blijkt ook dat meer dan de helft van de gasten die in Den Haag blijft slapen uit het buitenland komt. Den Haag is dus hard op weg om een echte wereldstad te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *