22 januari 2021

De acteurs van 'Gay or Nay' tijdens de repetities voor de voorstelling.

Gay or Nay: een internationaal theaterstuk

Hoe veilig voel jij je in je eigen woonplaats? Dat is het centrale thema van de voorstelling ‘Gay or Nay’ in Bakkeveen op zaterdag 14 december, dat onderdeel is van het project challenging the local. Op initiatief van onder andere STAF (Stichting Amateurtoneel Friesland) verzamelen internationale theatermakers zich in Friesland voor workshops, lezingen en voorstellingen.

Op basis van verhalen van jongeren uit Bakkenveen en omstreken is het onderwerp veiligheid naar boven gekomen. ‘’Je kent iedereen, je weet alles, je veilige bubbel is dat. Maar je kan je dan ook opeens onveilig voelen door een bepaalde situatie. Dan wordt die veilige bubbel doorgeprikt’’, vertelt regisseur van de voorstelling Jisca van Son over de gedachte achter het stuk.

Aangezien het een internationaal project is, wilde mevrouw van Son ervoor zorgen dat de voorstelling toegankelijk was voor iedereen, dus ook voor mensen die geen Nederlands spreken. Om die reden wordt er alleen maar Engels gesproken in het stuk. ‘’Er komen mensen uit Zwitserland, Hongarije en allemaal andere landen. Ik heb daar een grens in getrokken, want ik vind dat iedereen de voorstelling moet kunnen begrijpen.’’

‘Gay or Nay’ is op zaterdag 14 december om 13:45 te zien in de kerk in Bakkenveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *