22 januari 2021

Tiende editie Paarse Vrijdag: ‘jezelf kunnen zijn is een feest!’

Het is vandaag de tiende editie van paarse vrijdag: de dag waarop scholen in Nederland hun acceptatie van LHBTI’s laten zien. Dat doen allerlei docenten en scholieren samen door het dragen van de kleur paars. Dit jaar doen er ook nog eens meer dan duizend scholen mee: een recordaantal. Het thema van de paarse vrijdag dit jaar is ‘jezelf kunnen zijn is een feest!’

‘’Er zijn nog wel veel mensen die een traditioneel beeld hebben over voor wie de liefde in welke vorm dan ook bestemd zou moeten zijn, maar wat ons betreft is die liefde heel divers. Dat mogen we vieren en daar moeten we zuinig mee zijn.’’ vertelt Simon Timmerman van COC Midden-Nederland over de keuze voor het thema.

De dag wordt, in samenwerking met het COC, georganiseerd door de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Zo’n GSA is een groep jongeren op een school die zich samen inzet voor acceptatie van alle genders en seksualiteiten. ‘’Ons belangrijkste doel met Paarse Vrijdag is zichtbaarheid creëren voor de GSA, om vooral aan jongeren te laten zien dat zo’n organisatie nog steeds erg belangrijk is in Nederland’’, vertelt de GSA.

Weten wat jij tijdens Paarse Vrijdag zelf kan doen om mee te helpen? Check de website van de GSA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *