29 november 2020

Afhaalchinees steeds minder populair

Even langs de afhaalchinees op de vrijdagavond, iets typisch Nederlands zou je zeggen. Maar de afgelopen jaren  daalt het aantal Chinees-Indische restaurant met zo’n 11 procent. Dit komt gedeeltelijk omdat de jongere generatie geen interesse heeft in het overnemen van de zaak, maar een opleiding willen volgen om zelf een baan te vinden. 

Ook zijn de kinderen vaak niet geïnteresseerd in het overnemen van het restaurant. Hun ouders zijn hier gekomen om een restaurant te beginnen, maar hun kinderen zijn hier geboren, hebben een opleiding gehad en willen vaak een andere baan. “Kinderen willen het restaurant niet overnemen en er zijn vaak ook geen potentiële kopers voor de zaak. Daarom moeten veel Chinees-Indische restaurants sluiten. Wij gaan waarschijnlijk ook over 10 jaar dicht.” meldt Zhang Yong Wang, eigenaar van Kota Radja Wolvega.

Er zijn momenteel nog zo’n 1500 Chinese restaurants in Nederland, maar dit aantal gaat nog steeds hard achteruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *