26 februari 2021

Sociale media op zwart

Op sociale media staat het vandaag vol met volledig zwarte vierkanten. In de zogenaamde ‘Blackout Tuesday’ wordt er stilgestaan bij de dood van George Floyd en het protest tegen politiegeweld.

Het initiatief achter de ‘Blackout Tuesday’ ontstond in de muziekindustrie, maar breidde zich snel uit tot ver daarbuiten. Artiesten, sporters en bekende personen van over de hele wereld doen inmiddels mee aan de actie waar het de bedoeling is om op een zwart vierkant na een hele dag niks meer te plaatsen op sociale media.

Ook de Nederlandse Inte Tolman plaatste een zwart vierkant op haar Instagram account. Zij vindt dat mensen zich meer moeten verdiepen in racisme. “Ik word persoonlijk erg moe van iedereen die excuses probeert te bedenken voor racisme en discriminatie, want daar is gewoon geen excuus voor.” Inte zegt ook te vinden dat er meer nagedacht moet worden voordat mensen iets zeggen over racisme. “Ik stoor mij er vooral aan wanneer mensen een zin beginnen met: ‘niet racistisch bedoeld, maar…’ Dan zeg je wel racistische dingen, want anders zou je dat eerst niet zeggen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *