26 februari 2021

Protest tegen racisme

Over de hele wereld wordt momenteel gedemonstreerd tegen racisme naar aanleiding van de dood van George Floyd. In de Amerikaanse hoofdstad Washington werd er bij het Capitool de hele week door zo’n tienduizend mensen geprotesteerd. Ook in Nederland gaan mensen de straat op. Op maandag 1 juni stond de Dam in Amsterdam vol met betogers en ook in Groningen lieten demonstranten zich horen.

Jeroen Zuidberg was er bij in Groningen en zegt dat hij het belangrijk vindt dat mensen zich laten horen. “Als we met zo veel mogelijk mensen over de wereld protesteren tegen racisme, zie ik eerder een verandering aankomen.” Anders dan in Amsterdam, waar zoveel mensen bijeenkwamen op de Dam dat er niet meer voldoende afstand van elkaar kon worden gehouden, verliep het protest in Groningen zonder problemen. “Iedereen houdt zich aan de maatregelen en ik denk ook dat dat de beste manier is”, vertelt Jeroen. “Als we ons nu niet aan de regels zouden houden leiden we de aandacht af van wat echt belangrijk is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *