Steeds meer jongeren grijpen de kans om ver te reizen. Toch maken ze zich ook zorgen over klimaatverandering. Kunnen deze twee aspecten samenleven en bij wie ligt die verantwoordelijkheid? Sjoerd Logcher van Charlies Travels praat over het belang van duurzaam reizen en Meike Jongma reflecteert op haar impact als backpacker.
Read more“Ik vind het heel leuk om uit mijn comfortzone te stappen en dan weer en dan weer comfortabel te worden”
Het belletje van de mentor is geweest en de vlag hangt buiten. Een zomer vol vrijheid en plezier. De jaren van de middelbare school zijn voorbij, maar hoe nu verder? Direct weer naar school, of eerst werken of reizen? Opties zijn er genoeg, maar een steeds populairdere keuze is het nemen van een tussenjaar. Tussenjaar…
Read moreNederland is aantrekkelijk voor internationale studenten
Nederland telt zo´n 110.000 internationale diplomastudenten. Wat maakt ons kleine landje nou zo aantrekkelijk voor internationale studenten?
Read moreJongeren reizen ondanks de vergroting van hun ecologische voetafdruk
Volgens een onderzoek van NRIT Nieuws is het reizen onder jongeren alleen maar toegenomen. Waarom willen deze jongeren reizen en zijn ze ook bewust van hoe schadelijk vliegen voor het milieu is?
Read moreIs een vierdaagse werkweek altijd een goed idee?
Het zou kunnen zorgen voor minder druk op zorgpersoneel. Een vierdaagse werkweek met behoud van salaris. Maar hoe gaat dat samen met het tekort aan personeel? Hoogleraar Human Resource Management Karin Sanders geeft aan wat volgens haar de voordelen kunnen zijn van een vierdaagse werkweek.
Read moreDe Spaanse werkcultuur: diepgewortelde tradities versus de druk om te moderniseren
Boven Madrid staat de zon hoog aan de hemel. Wanneer je voor het eerst in Spanje bent en je siësta’s verwacht, zou je denken dat de winkelstraten tussen de middag verlaten zouden zijn. Van die gedachte kom je snel af als je in Madrid bent. Er is geen siësta te bekennen. De zonovergoten terrassen zitten…
Read moreWat maakt Spaanse kaas zo uniek?
In Nederland wordt ook Spaanse kaas gegeten. Steeds meer zelfs, ziet kaasexpert Iris Schot. Ze organiseert (Spaanse) kaasproeverijen en ze ziet dat de Spaanse kaas bekender wordt. Toen Schot nog bij een Michelin sterrenrestaurant werkte waar ze ook een kaaskelder hadden, ging er een wereld voor haar open: “Dat is zo anders dan de kazen…
Read moreDocumentaire aflevering 2: Tweede thuis
De tweede aflevering van onze documentaireserie gaat over de internationale studenten in Madrid. Waarom is Madrid zo geliefd onder de internationale studenten en wat vindt de lokale bevolking van de hoeveelheid internationale studenten?
Read moreStuderen in het buitenland: “Je leert zo veel over jezelf en andere mensen”
Een minor volgen in Spanje of stagelopen op Curaçao. De optie om te gaan studeren in het buitenland wordt op veel hogescholen en universiteiten aangeboden. En steeds meer studenten maken gebruik van deze kans. Maar waarom willen ze dit zo graag? En waar gaan ze heen? Vier Nederlandse studenten vertellen waarom ze deze keuze hebben…
Read moreAflevering 1 – De Spaanse werkcultuur
In de eerste aflevering van een reeks van drie duiken we in de Spaanse werkcultuur. Is het echt zo relaxed als men denkt? Hoe zit het met de siësta’s? Één ding is zeker: de Spaanse werkcultuur is totaal verschillend dan de Nederlandse.
Read more