‘BLIJ met jou’ armbandjes uit Uganda

Door: Lotte Wilbrink

ZWOLLE – Om stichting Griet’s Oogappeltjes meer onder de mens te brengen krijg je vanaf december 2019 bij vier winkels van Appel & Ei een ‘Blij met jou’ armbandje. Je kunt de armbandjes ook kopen, de opbrengst hiervan gaat naar haar stichting. Griet’s oogappeltjes helpt kinderen met een beperking zichzelf te ontwikkelen in Uganda. Zo helpt Griet de kinderen te starten met een eigen onderneming en zorgt ze voor een dak boven hun hoofd. De stichting is opgericht door Griet van de Haar, eigenaar van vier Appel & Ei winkels. “Ik had ze het liefst allemaal willen helpen, maar elk kind dat je helpt is al een succes.” 

Griet van der Haar huurt in Uganda een huis om kinderen met een beperking een veilig en warm onderkomen te bieden. De kinderen in de huizen maken de armbandjes die in Nederland worden verkocht. “Op die manier wil ik kinderen met een beperking naast dat ze naar school gaan ook een kans bieden om iets leuks te doen. Daarnaast gaat al het geld terug naar Uganda waar ik een tweede huis wil huren om nog meer kinderen te kunnen helpen.” Inmiddels biedt het huis van Griet’s Oogappeltjes al een veilige en fijne plek voor 500 kinderen. “Alle kindjes in Uganda zijn ook mijn kindjes”, aldus Griet van der Haar.

De klanten van Appel & Ei zijn erg enthousiast over het initiatief ‘blij met jou’, zo ook winkelier Linda Schaaf. ” Ik kocht een nieuw shirt en kreeg er een armbandje bij. Dit was zo inspirerend dat ik er ook meteen een Ugandees tasje bij heb gekocht”.

 

 

 

 

 

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.