De nieuwe Nederlandse kerstserie: Kerst Bij Koosje

Door: Catharina Veldman

Zwolle – Kerst bij Koosje is dé nieuwe Nederlandstalige kerstserie die wordt uitgezonden op Videoland. Vorig jaar kwam Videoland met Kerst met de Kuijpers, die de kijker een heus kerstgevoel moest geven. Zal kerst bij Koosje dit jaar goed ontvangen worden bij het publiek? En krijgt de kijker dat heuse “kerstgevoel”?

Merel is de hoteleigenaresse van hotel Koosje. Vernoemd naar Merel’s overleden moeder. Merel runt het hotel samen met haar familie. Haar vader Viktor, doet van alles wat in het hotel. Haar broertjes Rick en Bram, staan in de keuken. Teun, de klusjesman is geen familie. Teun is wel iedere dag te vinden in het hotel om hier en daar een losse schroef aan te draaien. Haar zus, Klaas is een ongeordende levensgenieter, die samen met haar dochter Sunny kerst komt vieren in het hotel. Naast alle kerst-stress die Koosje ervaart, komt ook nog eens Annabel van ‘t Hof een recensie schrijven. De stress slaat toe, en Koosje en haar familie doen er alles aan om Annabel een onvergetelijk verblijf aan te bieden.

De goede combinatie van humor, liefde, familie en onenigheid maakt het een hele vermakelijke serie. De personages waren erg divers. Iedereen had zijn of haar eigen aanpak, maar toch sloten de personages goed op elkaar aan. Mijn persoonlijke favoriet was zus Kees. Kees is lekker losjes, gaat met de flow mee en ervaart niet zoveel stress. Hoewel je in het begin misschien denkt dat Kees absoluut geen bijdrage levert, blazen haar verfrissende, creatieve ideeën een nieuw leven in het Hotel.

Ondanks dat de serie aan de korte kant is, worden wel alle aspecten van een hysterische kerst in een hotel behandelt. Zo kan de kijker ervaren hoe stressvol en hard werken het is om een hotel te runnen, vooral met kerst. Ik heb zeker het ‘kerstgevoel’ gekregen tijdens het kijken. De kerstversieringen, lichtjes en gluhwein werden slim gebruikt. Hierdoor voelde het alsof je midden in december zat en het buiten sneeuwde.

Kortom: Van mij krijgt de serie 5 sterren. Gewoon een leuke goede kerstserie. Het is een serie voor jong en oud. Er is dan ook geen kijkwijzeradvies aan gebonden. De serie bevat vijf afleveringen van ieder rond de twintig minuten. Het enige nadeel is dat de serie alleen te bekijken is op Videoland. Hiervoor moet een lidmaatschap worden afgesloten. Maar niet getreurd! Videoland biedt een proefperiode aan van 14 dagen, binnen die tijd heb je de serie allang gebingewatcht.

 

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.