Ouderen op hete kolen door conflict tussen huurder en verhuurder

Door: Emma de Witte

Amersfoort – De ouderen die tot hun sterfdag verzekerd waren van een zorgflat bij Ontzorgd Wonen, zullen nu tóch moeten verhuizen. Wanneer en waar naartoe blijft voor de bewoners nog altijd onduidelijk. Dit probleem wordt veroorzaakt door een conflict tussen de huurder Ontzorgd Wonen en verhuurder Coltavast, die dus over de ruggen van de bewoners gevoerd wordt. “Het is onmenselijk wat er hier gebeurt.” vindt zorgmarktadviseur Gijs van der Loef.

De onduidelijke situatie maakt de ouderen erg onrustig, doordat hen niet voldoende informatie bijgebracht wordt. Hierdoor is het een grote warboel en zitten de ouderen op hete kolen. “Ik lag vannacht om drie uur nóg wakker.” vertelde Elly Starrenburg, die zelf in zorgflat de Keizershof woont, tijdens de Radaruitzending van 2 december. Ook zij kreeg te horen dat ze haar woning binnen onbepaalde tijd zal moeten verlaten.

Het conflict hield in dat er geen afspraken konden worden gemaakt over noodzakelijke verbouwingen die de intensieve zorg binnen de woningcorporatie zou bevorderen. Volgens Ontzorgd Wonen kwam dit doordat het verhuurbedrijf Coltavast geen reactie verschafte. De woonzorgorganisatie besloot hierom Coltavast onder druk te zetten door geen huur te betalen. Coltavast meent dat er een huurcontract is afgesloten tussen de woonzorgorganisatie en het verhuurbedrijf en dat daarbinnen afspraken gemaakt zijn over de verbouwingen.

Deze onenigheid maakt de ouderen uit de zorgflats de dupe. De bedrijven Coltavast en Ontzorgd Wonen weten de klemgezette bewoners geen duidelijkheid te bieden. “Je hebt nu het gevoel van: ga maar op de stoeprand zitten.” deelt de 100-jarige Elly.

 

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.