Arnes stille passie: schrijven – interview

Door: Serena Caruso

Drachten – Ik spreek Arne van den Bosch, eerstejaars Geneeskundestudent over zijn grote passie: schrijven. Arne schrijft naast zijn gedichten en therapeutische stukken ook muziek. Toch is hij niet van plan om zijn hele toekomst aan het schrijven te wijden.

Schrijven is altijd een groot deel van Arnes leven geweest. Op de middelbare school deed hij fanatiek mee aan de schoolkrant en voor zijn profielwerkstuk heeft hij een novelle geschreven. Nu is Arne vooral bezig met creatievere stukken die hem tot rust brengen. Zo schrijft hij graag zijn gedachten, vragen en emoties op papier zodat hij ze beter kan begrijpen. Hiernaast is hij ook bezig met het combineren van muziek met eigen teksten. Ook dit helpt hem om zijn gedachten te ordenen.

Dit fenomeen wordt ook wel therapeutisch schrijven genoemd. De bedoeling is dat de patiënt met behulp van woorden zijn trauma en stress kan verwerken op een veilige manier. Wanneer de emoties worden opgeschreven, is het makkelijker om ze te verwerken. In veel gevallen helpt het de patiënt om weggedrukt trauma naar boven te halen. Het voordeel van schrijven is dat het meer rust geeft in de chaos omdat de patiënt zelf een volgorde kan scheppen. Ook is het doeltreffender omdat de onbelangrijke delen worden weggelaten in de geschreven stukken.

Meer weten over schrijftherapie? Klik hier

 

 

 

 

Muziek door Meral via https://freesound.org/people/Meral/sounds/104587/
Foto door Jessica Lewis via Pexels

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.