Gemeente Veendam wil lachgas verbod: ‘Dit verbod kan een financiële tegenvaller zijn’

Door: Stijn Walma

Veendam – Steeds meer gemeentes verbieden het gebruik van lachgas. Ook gemeente Veendam wil dat de horeca stopt met de verkoop van lachgas. Uitgaansgelegenheid BonBini verkoopt deze ballonnen. Wat voor gevolgen heeft het verbod op de verkoop van lachgas voor BonBini? “Lachgas is zeer populair bij ons en dus hopen we ook dat het verbod er niet komt,” aldus Jordy Veenman, werknemer bij BonBini.

 Veenman vervolgt: “Als we moeten stoppen met de verkoop van lachgas dan is dat niet anders. Of we dat financieel gaan merken dat denk ik niet. We verkopen niet elk weekend de ballonnen. We zullen ook zeker een alternatief gaan bedenken om het als het nodig is te compenseren.”

Sisha lounge ‘Smokes’ verkoopt ook lachgas. Voor hen zal het verbod meer impact hebben. Mehmet Günduz, eigenaar van deze sisha lounge hoopt dan ook dat het verbod er niet komt. “Wij hebben onze zaak hier net gevestigd in het centrum en onze lachgasballonnen zijn in het weekend erg populair. Bijna nog populairder dan de sisha. Dit verbod zal dan ook financieel een tegenvaller kunnen zijn.”

Voorlopig maakt Günduz zich nog geen zorgen. “Zolang het verbod er niet is blijven we gewoon verkopen. Wie weet heb ik tegen de tijd dat het verbod er is al een nieuw goedlopend product verkrijgbaar.”

Lachgas wordt vaak verkocht in clubs of op straat. Het gas wordt in ballonnen gespoten. De gebruiker inhaleert het gast waardoor de hersenen een tijdelijk zuurstoftekort hebben en je je daardoor licht in je hoofd voelt. Dit blijkt veel slechter dan gedacht en dus gaan steeds meer gemeentes voor een lachgas verbod.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.