Nederland biedt hulp aan Australië

Door: Nicole Volmer

Amersfoort – De bosbranden in Australië zijn wereldnieuws, maar wat kan Nederland hierin betekenen? Australië lijdt al weken aan de gevolgen van de heftige bosbranden. De branden zorgen voor ontzettend veel dode dieren, verbrand land en slechte lucht. De organisaties Greenpeace en Save the Children vertellen welke hulp zij bieden vanuit Nederland.

Save the Children helpt kinderen in nood als gevolg van armoede, conflicten en rampen. De organisatie heeft kantoren staan in 120 landen die elk hun lokale team hebben. Dit soort natuurrampen hebben een grote impact op de kinderen. “Met het geld dat wordt opgehaald vanuit Nederland, brengen hulpteams in Australië de kinderen naar veilige plekken: ‘Child Friendly Spaces’”, aldus woordvoerster Annemieke Ruggenberg, Save the Children Nederland. Naast het voorzien van dit soort plekken, biedt de organisatie ook psychologische hulp aan voor de kinderen. De organisatie streeft naar deze hulp op de ‘Child Friendly Spaces’, maar ze willen de kinderen ook daarna nog zorg bieden.

Greenpeace gaf aan dat ze op twee manieren hulp bieden. Zo kun je geld doneren waarvan honderd procent rechtstreeks naar hulpteams in Australië gaat. Het geld wordt op verschillende manieren ingezet. Enerzijds willen ze het geld gebruiken om druk uit te oefenen op de regering van Australië en anderzijds wordt het gebruikt om mondkapjes uit te delen aan de mensen die het hard nodig hebben. De rook blijft namelijk hangen en het is zeer schadelijk voor de mensen.

Naast de donaties vragen ze aan verschillende mensen (zoals donateurs, fans etc.) om een handtekening te zetten onder een petitie wat een oproep is naar de premier Scott Morrison. “Met deze wereldwijde druk hopen wij dat hij de problemen erkent zoals ze zijn en dat het wel degelijk te maken heeft met de klimaatverandering”, vertelt woordvoerster Geeke van der Sluis van Greenpeace. Nederland staat dus veel in contact met hun hulpteams en organisaties in Australië om samen te proberen het verschil te maken.

 

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.