Corona bederft speelplezier arcades

Door: Wesly Zweverink

Apeldoorn- Het coronavirus slaat hard om zich heen en zorgt bij veel mensen en bedrijven voor overlast. Zo kreeg de horeca op 15 maart te horen dat ze hun deuren moesten sluiten tot en met 6 april. Naast de horeca moesten ook de gokgelegenheden sluiten, zoals casino’s en speelhallen. Ook TheGameBox, een speelhal in de binnenstad van Apeldoorn, kreeg het bevel gesloten te blijven.

‘’Het sluiten vanwege het virus heeft natuurlijk gevolgen voor onze arcade’’ zegt Yesca de Wit, filiaalmanager van TheGameBox in Apeldoorn. ‘’De meeste mensen zullen geen loon ontvangen, aangezien deze werknemers een 0-uren contract hebben. Daarnaast lopen wij ook veel omzet mis’’. Het bedrijf moet het dus tijdelijk doen met de reserves die in de loop van de tijd zijn opgebouwd. Toch zitten er niet alleen maar nadelen aan. ‘’We krijgen, door de sluiting, nu meer tijd om de voorraden te controleren en de systemen te checken’’. Zelf vindt mevrouw de Wit het vervelend, maar nodig. ‘’Ik haat het stilzitten, maar ik snap dat deze maatregel nodig is om het virus in te dammen’’.

Ook veel gamers vinden het jammer dat de arcade gesloten is. Bram Modderkolk, een vaste klant en fanatieke gamer, komt graag bij de arcade en is een bekende bij het personeel. ‘’Ik vind het erg jammer dat ik de komende tijd even geen spellen kan spelen, maar het is noodzakelijk om verdere verspreiding tegen te gaan’’. De arcade is niet ruim en 1,5 meter afstand houden wordt binnen de zaak een onmogelijke taak. Voorlopig zal de speelhal zijn deuren dicht houden, maar de hoop is er dat ze snel weer open kunnen gaan.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.