FitnessCentrumRoden pauzeert abonnementen en biedt online lessen aan

Door: Lotte Wilbrink

RODEN – FitnessCentrumRoden pauzeert alle abonnementen van hun leden. Dit heeft de sportschool besloten naar aanleiding van de vele vragen die zij hierover kregen. Ondanks de verplichte sluiting van de sportscholen, probeert FitnessCentrumRoden haar leden toch enthousiast en gemotiveerd te houden. De sportschool biedt daarom lessen online aan. Bert de Groot, eigenaar van FitnessCentrumRoden: “Het is belangrijk dat leden gezond blijven, vooral in deze periode, vandaar dat je als lid van onze sportschool gratis online gebruik kan maken van onze workouts en lessen.”

 

Na de aanvullende maatregelen die zondag 15 maart door het kabinet naar buiten zijn gebracht, moest ook FitnessCentrumRoden zijn deuren sluiten. Dit zal tot 6 april zo blijven, tenzij het kabinet met nieuwe maatregelen komt. De onzekerheid over de desbetreffende datum is groot. “Zoals het nu lijkt mogen wij 6 april gewoon weer open, al denk ik wel dat deze datum uiteindelijk ook weer zal veranderen. Het is gewoon een periode met veel onduidelijkheden, waardoor het erg lastig in te schatten is wat het juiste is om te doen”, aldus de Groot.

 

Op dit moment is er ook nog steeds geen duidelijkheid over mogelijke compensaties die sportscholen vanuit de overheid gaan krijgen. De loonkosten zullen waarschijnlijk met de komst van de steunmaatregelen worden vergoed. Desondanks geeft de Groot aan dat het een moeilijke periode is. “Op dit moment hebben wij geen inkomsten, maar zullen wij wel een groot deel van onze kosten, zoals faciliteiten, moeten betalen. Dit maakt het voor mij als eigenaar erg lastig om bijvoorbeeld te kiezen voor het stopzetten van een abonnement.”

 

Alternatieve lessen en challenges

Naast dat de site vol staat met wekelijkse workout video’s plaats FitnessCentrumRoden ook verschillende recepten, thuischallenges en lessen op hun Facebookpagina. Maar fanatieke sporter en lid Anja Mulder vindt het moeilijk om gemotiveerd te blijven en thuis te sporten. “Ik merk zelf dat ik vooral de structuur van de lessen, medesporters en een stok achter de deur nodig heb. Ik heb al twee weken de mogelijkheid om wel te gaan sporten, maar thuis beginnen achter een computerscherm vind ik erg lastig.” Desondanks vindt Mulder het wel fijn en een goed initiatief dat de sportschool de mogelijkheid biedt om toch thuis bezig te kunnen.

Bert de Groot wil bij de heropening van zijn sportschool een evenement organiseren voor de leden. “Doordat wij nu voor een langere periode dicht zijn, wil ik er graag weer zijn voor de leden als we open gaan. Daarom ben ik nu bezig met een evenement met allerlei leuke activiteiten. Daarnaast hoop ik natuurlijk ook dat sporters ervoor kiezen om lid te blijven.”

Wat het evenement precies gaat inhouden kon Bert de Groot nog niet veel over vertellen, maar de plannen zijn er.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.