Rijbewijzen in de wacht door coronavirus

Foto: Dave Snijders

Door: Emma de Witte

Amersfoort – Alle rijlessen en rij-examens zullen door het coronavirus worden uitgesteld. Door de genomen maatregel waarbij het houden van anderhalve meter afstand verplicht is, is het niet meer mogelijk om samen in een auto te zitten. Om die reden kunnen de rijlessen en rij-examens niet meer doorgaan.

Laurens de Witte is een van de velen cursisten die zijn rij-examen niet kon afleggen. Hij verwacht dat tegengaan van de besmetting langer zal duren dan nu gezegd wordt. “Ik baal er enorm van. Door dit virus wordt het uitgesteld en zal het misschien pas over zes maanden weer mogelijk zijn” vertelt Laurens.

Ook voor de rij-instructeurs is dit een nadelige situatie. Zij zijn tijdelijk zonder werk komen te zitten en hebben geen idee wanneer zij weer een inkomen zullen krijgen. Dave Snijders is instructeur bij rijschool Hufman. “Dit is een aardige strop. Als er niks binnenkomt wordt het erg moeilijk om rekeningen op een gegeven moment te gaan betalen” zegt Dave.

Het is een teleurstelling voor cursisten en een probleem voor instructeurs. Een oplossing is op dit moment nog niet bekend. “Het enige wat we nu weten is dat het CBR tot 6 april dicht is. Tot nu toe zijn er een hoop examens afgezegd en die krijgen natuurlijk wel prioriteit op het moment dat we wel weer kunnen gaan rijden” vindt Snijders.

 

Gepostet von Rijschool Hufman am Freitag, 20. März 2020

Gepostet von Rijschool Hufman am Sonntag, 15. März 2020

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.