Wat doen muziekscholen tijden de corona-crisis?

Door: Stijn Walma

 

Veendam – Alle scholen in Nederland zijn door de corona-crisis gesloten. Zo ook de muziekscholen. Het onderwijs wordt in de meeste gevallen online gegeven. Hoe zit dit met de muziekscholen? Harry van der Laan is coördinator bij de muziek, dans en theaterschool in Veendam. Hij vertelt dat er geprobeerd wordt zoveel mogelijk op afstand muziekles te geven. “Wij proberen zoveel mogelijk iets te doen voor de leerlingen. De docenten kiezen allemaal hun eigen manier,” vertelt van der Laan.

Sommigen kiezen er voor om te skypen met de leerlingen, anderen sturen instructie video’s via de mail of Whatsapp. Via deze weg probeert de muziekschool toch door te gaan met het geven van muziekles. Wim Niemeijer geeft drum les en vertelt dat het ook erg lastig is om op afstand les te geven. “Ik merk dat leerlingen het liefst gewoon in het leslokaal zitten. Drum les op afstand is sowieso al heel erg lastig. Als muziekschool zijn we wel heer erg betrokken met alle leerlingen en hopen we dat dit allemaal snel achter de rug is,” aldus Wim Niemeijer.

Leerlingen die nu thuis zitten merken ook dat het een stuk lastiger is. Shania speelt dwarsfluit en ook zij heeft liever les op de school zelf. “Ik vind het jammer dat ik thuis les heb. In de les zelf geeft mijn docent namelijk altijd goede feedback en nu moet ik alles voor een groot deel zelf doen.”

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.