Wat voor maatregelen neemt de NS tegen de Coronacrisis

Door: Sven Wieringa

Zwolle-De Coronacrisis houdt Nederland in zijn greep, zo ook bij het openbaar vervoer. De NS zag het reizigers aantal met 90% verminderen de afgelopen weken. De trein wordt alleen nog ingezet voor forenzen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer om naar hun werk te gaan. Hiervoor heeft de NS verschillende maatregelen genomen om dat te handhaven. In een gesprek met NS woordvoerdster Leonie Bosselaar legt zij uit wat de NS doet om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

‘’Het reizigersaantal is drastisch afgenomen. Dagelijks hebben we tussen de 6 en 10% van wat we normaal aan reizigers hebben.’’ Vertelt Leonie Bosselaar. Door de genomen maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus loopt de NS nu veel inkomsten mis.

De NS probeert ook duidelijk te maken dat er alleen nog maar strikt noodzakelijk gereisd mag worden als je niet anders dan met de trein kan reizen. ‘’De trein is momenteel niet bedoeld als een uitje, het is echt bedoeld voor mensen die naar hun werk moeten. Wij hebben ook al onze marketing en communicatiemiddelen stopgezet om niet meer mensen aan te moedigen om met de trein te gaan” geeft Leonie Bosselaar aan.

Reisvereniging Rover vertelt dat ze zoveel mogelijk contact hebben met de NS over de dienstregeling, maar zich niet bezighouden met maatregelen in het OV. ‘’Wij behartigen de belangen van reizigers en kijken of de genomen maatregelen passen bij het belang van de reiziger.’’

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.