Zzp’ers in onzekerheid door Corona

Door: Amy Slootweg

Winschoten – De hele wereld is al maanden in de greep van het Coronavirus. Zzp’ers hebben het extra moeilijk. Wanneer zij niet meer aan het werk kunnen, hebben zij en ook hun gezin geen inkomen. Sommigen moeten noodgedwongen de deuren sluiten en anderen werken in deze onzekere tijden toch door.

“Ik ben wel bang, want op een gegeven moment kan je niet meer bij de klanten langs gaan”, zegt Ton Slootweg. Hij is al 20 jaar schilder en hij vindt deze tijden toch wel spannend. “Ik weet niet wat de toekomst brengt en hoelang dit nog gaat duren.” Ondanks dat is hij nog wel aan het werk, maar vermijdt wel groepen mensen door in lege panden te gaan schilderen. “Er zijn niet het hele jaar door genoeg lege panden.”

Jolanda Huizinga is pedicure en heeft de deuren wel verplicht moeten sluiten, maar is niet bang haar zaak te verliezen. Deze week werd bekend gemaakt dat contactberoepen verboden zijn tot 6 april. Dat geldt dus ook voor de pedicuresalon van Jolanda Huizinga. Zij maakt zich echter geen zorgen: “Ik denk dat we op een gegeven moment wel allemaal weer aan het werk gaan. Mensen hebben toch ook weer zorg nodig, ook aan de voeten.”

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.