Online pub quiz groot succes

De online pub quiz van Café de Toeter in Groningen is een groot succes. Afgelopen zondag werd de pub quiz voor het eerst georganiseerd door middel van een livestream op YouTube. “Een creatieve oplossing”, beaamt deelneemster Arianne. “Ik vind het echt heel tof hoe creatief mensen omgaan met de beperkingen die er nu zijn.”

Normaal organiseert café de Toeter twee pub quizzen per week in hun eigen café. Rr zijn dan gemiddeld rond de 150 deelnemers verdeeld over dik 30 teams. Nu de horeca verplicht dicht is moest er creatief te werk worden gegaan. Met resultaat, want er worden nog steeds twee pub quizzen per week georganiseerd, nu online via een livestream. Quizmaster Victor van Werkhoven vertelt over zijn ervaring. ”Heel raar, normaal zit je in een vol café en nu is er helemaal niemand. Daardoor ben je de interactie met de deelnemers kwijt.”

De eerste online pub quiz was een groot succes, er deden 56 teams mee verspreid over heel Nederland. Volgens Van Werkhoven waren de reacties positief: “We krijgen heel veel goede reacties.”

Door toedoen van de corona-crisis blijft café de Toeter naar alle waarschijnlijkheid voorlopig ook nog dicht. Tot die tijd blijft het café op woensdagavond en zondagavond een online pub quiz organiseren.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.