Mensen die vrijwilligerswerk doen zijn gelukkiger

Door: Rianne de Bruin

BURGUM – Mensen die vrijwilligerswerk doen zijn in het algemeen gelukkiger dan mensen die dat niet doen, komt naar voren in een gepubliceerde analyse van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Van de gevraagde vrijwilligers zegt 91 procent zich gelukkig te voelen, bij mensen die niet vrijwilligerswerk doen is dat 85 procent.

Vrijwilliger Jan Kamminga kan door persoonlijke omstandigheden geen full-time baan meer aan. “Vrijwilligerswerk geeft mij energie en ik doe weer iets”, zegt Kamminga. Hij is regelmatig overal te vinden en mensen weten hem vaak ook te vinden voor hulp. Niet alleen doet hij vrijwilligerswerk bij de BurgumMobyl, ook is hij te graag op het voetbalveld en bedient hij in de zomer de pond in Suawoude.

Een dag in de week brengt hij voornamelijk ouderen in de BurgumMobyl naar het zwembad, de supermarkt, vrienden en waar ze dan ook heen willen. Een ritje in de BurgumMobyl kost €1 euro per keer. “Het is erg mooi werk om te doen en varieert elke keer weer, maar toch leer je de mensen op persoonlijk niveau kennen”, aldus Kamminga. Of hij ook gelukkig van vrijwilligerswerk wordt? Je ziet het in de video.

 

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.