Stichting Leergeld Leeuwarden krijgt meer aanvragen door coronacrisis

Door: Rianne de Bruin

Leeuwarden – Door de coronacrisis dreigt een grote groep mensen in financiële problemen te raken, omdat de economie hard is getroffen. Waaronder ook veel gezinnen met kinderen. Stichting Leergeld Leeuwarden krijgt daardoor meer aanvraag naar hulp. Ze willen ervoor zorgen dat ieder kind gewoon mee kan doen met de dingen die hun leeftijdsgenoten ook doen en op allerlei manieren hulp bieden aan deze groep mensen.

Stichting Leergeld biedt ondersteuning aan kinderen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo. Leergeld Leeuwarden is onder andere actief in Leeuwarden, Tytsjerkstradiel, Waadhoeke, Harlingen, Terschelling en Vlieland.

1 juni was het de Landelijke Leergeld Dag en heeft Leergeld Leeuwarden een oproep gedaan in de Leeuwarder Courant en een interview bij Leo Middelsé – de lokale omroep in Leeuwarden – dat heeft geleidt tot meer aanvraag bij gezinnen die ‘ze nog niet in beeld hadden’.

Heeft Stichting Leergeld nog wel genoeg middelen en geld om de stijging aan te kunnen? Je hoort het hier:

 

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.