A-Dance sluit tijdelijk deuren door coronavirus

Door: Nicole Volmer

Amersfoort – Dansschool A-Dance in Amersfoort is tijdelijk dicht door de gevolgen van het Coronavirus. Het kabinet heeft 15 maart besloten dat alle scholen, horeca en sportclubs in ieder geval de komende drie weken dicht moeten. A-Dance is daarom nu aan het kijken hoe ze de komende tijd verder kunnen.

 Voorlopig biedt A-Dance de leden live lessen via Instagram aan en er zijn online tutorials via YouTube beschikbaar. Britt Verhoeven, één van de sportleden, is tevreden over de alternatieven opties die worden aangeboden door de dansschool. “Ik vind dat ze een goed alternatief bieden door online les te geven. Het is heel erg leuk, net alsof je écht in de les staat.”

Veel werk valt nu ook weg voor de docenten doordat ze niet meer ‘normaal’ les kunnen geven. Katie Suter is docent bij A-Dance en geeft aan dat ze door middel van online lessen nog wat kunnen blijven verdienen. Wel blijft het schakelen volgens Katie: “Zelf heb ik nog een andere baan in de zorg waar ik wel nog mijn inkomsten van heb, dus ik heb het nog goed.”

Op dit moment zijn alle evenementen tot 1 juni afgelast. Dat brengt ook de jaarlijkse eindshow van A-Dance in gevaar. Het zou dit jaar op 27 juni moeten plaatsvinden in theater de Flint. Ondanks dat deze datum na 1 juni valt, wordt er niet verwacht dat de eindshow door kan gaan. “Grote groepen mogen tot 1 juni niet bij elkaar komen, dus voorbereiden op de eindshow lukt dan niet”, vertelt Katie. Ook Britt Verhoeven denkt er zo over: “De eindshow kan misschien wel plaatsvinden, omdat hij na 1 juni staat gepland. Maar doordat we niet hebben kunnen trainen met de groep zal het alsnog afgelast worden.” Voor de komende tijd is het dus vooral afwachten en creatief blijven denken over alternatieven mogelijkheden.

 

Update: De eindshow gaat officieel niet door en is voorlopig verplaatst naar december. A-Dance heeft ook nog een tijdje lessen via Zoom gegeven, maar inmiddels worden er lessen in de buitenlucht op 1,5 meter afstand georganiseerd.

 

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.