Basisschool Klimboom digitaliseert onderwijs

Door: Daphne Louws

Basisschool De Klimboom uit Dronten heeft alles gedigitaliseerd om de kinderen thuis met school bezig te kunnen laten gaan. “Wij kunnen dit op de manier zoals het nu gaat waarschijnlijk wel maanden volhouden”, zegt Ernst Meijer, meester bij De Klimboom.

De eerste week dat de kinderen thuis zaten was de school nog zoekend. De basisschool had de kinderen al wel noodpakketten meegegeven zodat ze aan de slag konden. Inmiddels is alles gedigitaliseerd. De app Junior Einstein wordt gebruikt zodat de leerlingen online kunnen werken. Leraren zetten het werk dat de kinderen moeten maken klaar in de app. De juffen en meesters kunnen op de achtergrond zien wat de kinderen doen.

Daarnaast gebruikt de school de app Discord als communicatieplatform. Discord wordt onder andere gebruikt om de kinderen onderling te laten chatten. “Ook is er een groep waarin de leerlingen vragen kunnen stellen. Ik kan dan met ze chatten of videobellen”, vertelt Meijer. De leraren kunnen via Discord instructies geven door het eigen scherm aan de kinderen te laten zien. Op deze manier kunnen de leerlingen meekijken met wat de leerkracht doet.

“De eerste dagen was het wennen voor iedereen. Ik merkte dat kinderen op veel verschillende tijden inlogden. Voor mij was dat best pittig. Mijn dag begon eigenlijk om half acht en als ik pech had moest ik door tot half tien ’s avonds. Als het de kinderen niet waren die iets wilden vragen, waren het de ouders wel”, vertelt Ernst Meijer. “Gelukkig hebben we de dagen nu zo ingericht dat de kinderen en ouders van 9 tot 3 vragen kunnen stellen.”

 

 

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.