Boerderij uit Drachtstercompagnie slaat stoppersregeling af

Door: Esther Bethlehem

DRACHTSTERCOMPAGNIE – Familie de Boer uit Drachtstercompagnie wil niets horen over een mogelijke subsidie. Deze kunnen ze in ontvangst nemen zodra ze de deuren van hun boerderij sluiten. De familie is echter niet van plan zomaar te stoppen met het familiebedrijf. “Wij laten ons niet zomaar uitkopen”, aldus boer Sibbele.

Kranten staan vol met koppen als ‘Massale interesse voor subsidie om te stoppen met boerenbedrijf’. Dit is echter niet altijd waar. Sibbele en Geertje uit Drachtstercompagnie moeten er niet aan denken om te stoppen met hun familiebedrijf.

De regeling die in eerste instantie is bedacht om de stankoverlast in de buurt van varkenshouderijen te beëindigen, is sinds de stikstofproblematiek ook onder melkveehouders steeds aantrekkelijker geworden.

De boeren krijgen de kans om hun bedrijf stop te zetten, omdat Nederlandse melkveehouders volgens de Europese milieuregels teveel mest produceren. Hiertegenover staat een subsidie van zo’n 1.200 euro per koe. Dit moet ervoor zorgen dat de melkveestapel snel inkrimpt.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.