De jonge ondernemers van BoerenKracht realiseren een eigen gym in coronatijd

 

Door: Esther Bethlehem

OUDEGA – Sytse en Stoyjan, de eigenaren van BoerenKracht, bouwen na de uitbraak van het coronavirus een eigen gym in Oudega. Na het ontwikkelen van een eigen pre-workout, proberen de jongens op deze manier in te spelen op de coronamaatregelen. De BoerenKracht gym die momenteel gevestigd is in de achtertuin van Stoyjan is enkel tijdelijk, de ambities voor de toekomst zijn nog vele malen groter.

 

Wat begon als grap is begin 2020 realiteit geworden voor Sytze en Stoyjan, ze hebben samen het bedrijf BoerenKracht opgezet. Ergens in de zomer van 2019 moest er weer hard worden gewerkt op het land. In het Friese land lagen hooipakjes die verzameld moesten worden om de winterperiode door te komen. De eerste pakjes vlogen de kar op, maar het tempo werd steeds langzamer. Terwijl Sytse op adem probeerde te komen kon je hem nog net horen zeggen “Weet je wat we eigenlijk hadden moeten nemen? Pre-workout, dan liggen de pakjes zo op de kar.” Zo dollend de avond door kwamen ze op de naam ‘BoerenKracht’. In november waren ze weer met de hooipakjes bezig. Dit keer moesten ze van de hooizolder af. Al grappend zeiden ze tegen elkaar “BoerenKracht” en zo begonnen ze met de voorbereidingen om een eigen productlijn te ontwikkelen voor pre-workout.

 

De uitbraak van het coronavirus in Nederland heeft echter wel effect op hun perverse onderneming. De omzet van het bedrijf gaat er op achteruit. Hier heeft Stoyjan wel een verklaring voor “Mensen zijn meestal alleen in bezit van een yogamatje en een paar dumbells, hier hebben ze geen pre-workout voor nodig. Het product is ontwikkeld voor de intensere workouts, hieronder verstaan we de krachttraining.”

 

De plannen voor na de coronacrisis liggen ook al vast. De jongens zijn van plan hun tijdelijke sportschool uit te breiden, dit gebeurt echter wel op een andere plek. Het moet groots worden.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.