Door lange wachttijden GGZ veel mensen zonder hulp

Door: Joep Kemerink 

GRONINGEN – Door de groeiende hoeveelheid mensen die op zoek zijn naar mentale hulp, zijn er lange wachttijden ontstaan bij het GGZ. Mensen zitten zonder hulp en moeten lang wachten tot dat ze terecht kunnen bij een psycholoog. 

“Ik moest vroeger cliënten werven. Dat is nu niet meer het geval”, aldus Rina Bakker, een eerstelijns psycholoog die te maken heeft met de lange wachttijden bij haar eigen praktijk. Zij heeft een wachttijd staan van tien weken.  

Volgens Rina is een van de redenen dat een psycholoog veel tijd moet steken in administratie. Hierdoor hebben ze minder tijd om mensen te helpen, en de wachttijden korter te maken. Vooralsnog is er nog geen oplossing voor dit probleem. 

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.