Het corona virus, wat moeten wij doen?

Door: Birgit Ham
GRONINGEN- Het coronavirus houdt de bevolking bezig met zijn snelle opkomst en verschijnt dagelijks in het nieuws. Wat moeten mensen doen om het virus te verslaan en hoe kunnen wij dit het beste doen. “Handen wassen is meer dan voldoende”, zegt dr. Niesters, professor en dokter aan het UMC in Groningen. 

Volgens Niesters is dit virus makkelijk stuk te maken: “Water en zeep is al voldoende.” Helaas is er weinig over het virus bekend en dit maakt het lastig om een vaccin te ontwikkelen om het te bestrijden. Wat wel bekend is is dat covid-19 deel uitmaakt van de corona virussen, dit wil zeggen dat het onder de verkoudheidsvirussen valt. Nu is deze variant onvoorspelbaar, omdat de ene persoon zich een paar dagen goed ziek voelt en de ander met erge klachten naar de intensive care moet, aan de beademing met mogelijk overlijden als gevolg. Er bestaat nog een mogelijkheid om immuniteit er tegen op te bouwen. Het kan ook zijn dat het virus net als de andere verkoudheidsvirussen in de zomer verdwijnt door het warme weer.

Er zal nog lang onderzoek moeten worden gedaan over dit nieuwe virus en zijn werking. Tot die tijd is het belangrijk dat wij de druk van de ziekenhuizen afhalen en langzaam groepsimmuniteit opbouwen tegen dit virus.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.