Het einde van het thuiszitten komt voor BC Apollo dichtbij

Door: Quido Smits

Door de versoepelingen van verschillende maatregelen is sporten buiten weer wat makkelijk geworden in de huidige situatie. Voor binnensporten is dit nog een ander verhaal. Afgelopen week is bekend geworden dat, mits het goed gaat, binnensporten weer mag vanaf 1 Juli. Dit wel onder voorwaarden die binnenkort bekend zullen worden. Dit geldt dus ook voor badmintonvereniging BC Apollo.

IJsselstein- Terwijl de jeugd van de badmintonvereniging nu buiten hun trainingen afwerken, zitten de senioren zich nog steeds thuis te wachten tot het voor hen ook de beurt is om weer een shuttle te slaan. Volgens Monique van Straaten, voorzitter van de technische commissie, is het gelukkig al gauw te realiseren. ‘’ Ja, hier zijn we momenteel druk mee bezig. We hebben gisteren een bestuursvergadering gehad en het idee is om eerst een peiling te doen bij onze leden. We willen eerst weten of er voldoende animo is voor de maand juni om buiten te gaan badmintonnen.’’ Aangezien de opzet van de velden al gereed is, kan het alleen maar sneller gerealiseerd worden.

Behalve trainingen zouden er rond deze periode een boel wedstrijden gespeeld worden in de voorjaarscompetitie. Dit is zoals verwacht afgelast en zal niet worden uitgespeeld. De focus gaat dus weer naar de najaarscompetitie. Maar de vraag is nog of die volgens de normale omstandigheden gespeeld gaat worden. ‘’Er is op dit moment nog niks bekend. De kans is natuurlijk aanwezig dat er aangepaste maatregelen gaan komen. De bond is druk bezig om allerlei scenario’s hierin uit te werken. Maar voor nu heb ik daar helaas nog  geen informatie over.

De plannen voor het binnenspelen ligt gelukkig al wel weer op tafel. Vanaf 1 Juli zou dit mogelijk gedaan kunnen worden. De Technische Commissie heeft zich over dit onderwerp volgens van Straaten al over gebogen: ‘’Voor de trainingsavonden van 6 en 7 Juli zijn we al aan het inventariseren. We willen natuurlijk wel zeker zijn van genoeg animo. Maar daarmee zal het wel goed zitten, iedereen heeft immers een lange tijd zonder badminton gezeten.’’

De club heeft gelukkig niet veel te lijden gehad onder deze situatie. ‘’De kosten van de zaalhuur zijn niet in rekening gebracht door de gemeente. Hier mogen we natuurlijk heel blij mee zijn als club. En hierdoor hebben we zelfs een deel van de contributie terug kunnen betalen aan de leden.’’

Er wordt in ieder geval uitgekeken naar de toekomst. ‘’Het blijft natuurlijk onwerkelijk allemaal en het is natuurlijk vervelend dat er niet gespeeld kan worden. Gelukkig is er licht aan het eind van de tunnel en kunnen we hopelijk snel weer een shuttletje slaan.’’ Ook zal van Straaten blij zijn om het sociale contact weer te hebben binnen de club. ‘’Uit het sociale oogpunt gezien is het natuurlijk heel fijn om de leden weer in real life te kunnen zien spreken en spelen.’’

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.