Kinderen zijn nog flexibel, die passen zich wel aan

Door: Nynke van de Nadort

ZWOLLE – De basisschoolkinderen mogen weer naar school en daar zijn niet alleen de ouders blij mee. De leraren zijn erg te spreken over hoe de kinderen zich aan weten te passen aan de maatregelen. Ook op de BSO’s zijn ze erg tevreden zo zegt Bernedette Lucht van de BSO Domijn: “De kinderen doen het hartstikke goed en weten zich aan te passen en daar zijn we trots op.”

Vanaf 11 mei mochten de kinderen weer naar school en naar de kinderopvang. Het was allemaal wel wat geregel in het begin, maar het valt nu allemaal op zijn plaats. Bij binnenkomst worden de handen gewassen en de anderhalve meter wordt toegepast. De leraren vergaderen nu in kleinere groepen en de ouders mogen niet mee naar binnen. Daar zijn de leraren eigenlijk wel blij mee. “Er is minder bemoeienis van de ouders. Leraren kunnen nu op tijd met de les beginnen en dat geeft rust.” Zegt directeur Wegerif van OBS de Toonladder.

De kinderen pakken alle coronamaatregelen goed op. Volgens Lucht komt dat door de flexibiliteit die de kinderen nog hebben. “Daar kunnen volwassenen nog wat van leren!” Verder vond ze dat er niet veel verschil te merken was. Het gaat gewoon weer als vanouds, ondanks de maatregelen. “We moeten er gewoon even doorheen.” Aldus Bernedette Lucht.

De ouders van de kinderen zijn er ook erg blij mee dat de kinderen weer naar school mogen. Zij kunnen nu ongestoord aan het werk. Zo zegt een ouder: “In eerste instantie dacht ik dat ik wel kon werken en tegelijk mijn kinderen thuis kon hebben, maar dat viel toch tegen. Nu ze naar school zijn lukt het werken thuis beter.” Ook de BSO’s werken nauw samen met de scholen zodat de kinderen van ouders met cruciale beroepen (zorg, arts of hulpverlening) goed opgevangen worden.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.