Minder persoonlijk winkelen in de Zwolse winkelstraat

Foto: RTV Oost

Door: Nynke van de Nadort

ZWOLLE – De winkelstraat in Zwolle is nog steeds geopend. Niet zonder maatregelen want de winkeliers moeten zich houden aan de voorschriften omtrent corona. “Bij ons wordt niet meer afgespeld bij het op maat maken van kleding, we hebben schermen voor de kassa en als het te druk is doen wij de deuren dicht, het wordt allemaal veel minder persoonlijk.” Vertelt Lars Jordens (werknemer bij Van Uffelen)

Door het hele land zijn er nog winkels open. Deze winkels hebben maatregelen die nageleefd moeten worden. In Zwolle zie je nu ook regelmatig een rij voor de winkel staan en zal het dan ook even duren voordat je naar binnen mag. Dit komt doordat er vaak maar een beperkt aantal mensen naar binnen mag. “Wij zijn ongeveer één maand dicht gegaan. Toen we weer open gingen was het erg wennen aan de maatregelen” zegt Jane Abrahams (werknemer bij Snipes). “Sinds we open zijn, hebben we het best druk nog. Soms staan er meer dan tien mensen te wachten tot ze naar binnen mogen.”

Bij andere winkels merken ze juist dat het aantal klanten afneemt: “Het is rustiger en dat merk je vooral in de omzet. Onze winkel heeft 46 filialen en wat er opvalt is dat de grote filialen omzet verliezen en dat het in de kleine steden beter gaat.” Aldus Jordens. Dit komt, omdat mensen er niet meer dagjes voor uit trekken om te gaan shoppen bijvoorbeeld voor nieuwe kleding, maar dit in de buurt gaan kopen.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.