Meer handhaving in Noorderplantsoen per 1 september

Het college heeft op woensdag 1 juli ingestemd met de motie om vanaf september beter te gaan handhaven op overlast in het Noorderplantsoen. In een eerdere vergadering werd al een alcoholverbod vastgesteld in het gebied in verband met de overlast die het met zich meebrengt ’s avonds. ‘’Stewards gaan meer worden ingezet voor het behouden van de anderhalve meter afstand en het monitoren van de onrust in het plantsoen’’, aldus burgemeester K.F. Schuiling.

Door de eerdere vastgestelde maatregelen waarbij alcoholgebruik in het plantsoen verboden wordt, is er veel onrust ontstaan. ‘’Wij zien de handhaving op alcohol echt niet zitten’’, benadrukt M.E. Woldhuis van 100% Groningen. ‘’Het is de nodige plek van verkoeling voor de vele Groningers die in een flatje of in een kamer zitten te zweten. Daar hoort een biertje of wijntje eigenlijk bij, voor heel veel bezoekers ten minste. Onze fractie denkt dat dit beleid juist meer gaat leiden tot nadelige resultaten dan dat waar het college op hoopt.’’ M.H.J. Duit van Student & Stad is het hier mee eens: ‘’We moeten rekening met elkaar houden en de maatregelen treffen die dat doel dienen. Het indienen van een stiltegebied vanaf elf uur ’s avonds vinden wij dan ook een goede oplossing. De alcoholvrije zones die de burgemeester instelt, dient dit doel echter niet. Je verplaatst de overlast hiermee alleen.’’ Student & Stad stelt daarom voor dat er een stevigere aanpak komt voor onruststokers in plaats van het probleem naar een andere plek schuiven. M.Wijnja, GroenLinks, haakt hier op in: opsporingsambtenaren hebben al duidelijk aangegeven namelijk dat er niet op hand te haven is, ze hebben een tegemoetkoming nodig. ‘’Wij vinden dit voorstel juist een heel goed voorstel van de burgemeester’’, aldus M. Wijnja.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.