Scheidsrechters het zonnetje van deze week
Scheidsrechters het zonnetje van deze week

Scheidsrechters het zonnetje van deze week

De week van de scheidsrechter begint weer in Nederland van 30 september tot 8 oktober. Het jaarlijkse event is er om de scheidsrechters in het zonnetje te zetten. De Nevobo, de Nederlandse Volleybalbond activeert hun leden hiermee te helpen.

Landelijk is er al een paar jaar een tekort aan scheidsrechters. “Door het te kort moeten de scheidsrechters veel meer doen dan eerst en daar moeten ze zeker toegejuicht voor worden vinden wij als vereniging”, vertelt volleybaltrainster en bestuurslid Marianne Bakker. Niet alleen volleybalverenigingen hebben te maken met een te kort aan scheidsrechters. Veel meer sportverenigingen hebben hier mee te maken. Volgens een onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam is er bij het voetbal een te kort van minimaal 2000 scheidsrechters met 32.000 wedstrijden per weekeind. Daar komt bij dat scheidsrechters niet elk weekend kunnen fluiten of ziek worden. “Zonder scheidsrechter geen wedstrijd.”

De week van de scheidsrechters is daarom volgens de sportclubs de perfecte manier om de scheidsrechters hun waardering te laten zien. De Nevobo geeft aan dat, dat op verschillende manieren kan. Zo hebben ze een promotiepakket en visuals klaar staan om op je clubwebsite te zetten. Ook geven ze wat tips zoals de stoel van de scheidsrechter versieren, een gouden fluit geven of om simpel een staande ovatie te geven.

Een scheidsrechter geeft een punt bij een beachvolleybalwedstrijd.
Beeld: Pexels

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *