Tim Hofman in gesprek met Bernie Sanders over kapitalisme
Tim Hofman in gesprek met Bernie Sanders over kapitalisme

Tim Hofman in gesprek met Bernie Sanders over kapitalisme

Bernie Sanders komt naar Amsterdam op maandag 9 oktober om een lezing te geven over zijn nieuwe boek ‘It’s okay to be angry about capitalism’ (het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme). Vervolgens gaat hij in gesprek met Yasmin Ait Abderrahman van FNV Young & United en bekend journalist en presentator Tim Hofman.

De Balie in Amsterdam is een onafhankelijk cultuurcentrum en produceert programma’s over kunst, cultuur en politiek. Het vaste team van de Balie bestaat uit professionele programmamakers waaronder Merlijn Geurts, zij organiseert dit debat. Woordvoerder van de Balie zegt: ‘Wij zijn ontzettend blij dat wij dit hebben kunnen organiseren. De tickets zijn al uitverkocht, dus dat laat ons zien hoeveel animo er voor is. Wij hopen op een uitgebreid maar vooral inspirerend debat’.

Bernie Sanders is een politicus, activist en socialist die al jaren lang een grote rol speelt in de Amerikaanse politiek en is momenteel bezig met zijn derde termijn in de Amerikaanse senaat. Sanders staat vooral bekend om zijn progressieve standpunten, voornamelijk op het gebied van sociale rechtvaardigheid en economische ongelijkheid. In zijn nieuwe boek neemt hij ons mee in een van zijn betogen. In zijn boek praat onder ander over hoe onbegrensd kapitalisme verantwoordelijk is voor economische ongelijkheid, wat het doet met de democratie en de gevolgen voor onze planeet. Volgens Sanders zijn jongeren de sleutel van een hoopvolle toekomst. ‘Daarom staat de avond dan ook in thema van activisme en de rol die jongeren spelen in de klimaatbeweging, emancipatiestrijd en politieke systeemverandering’.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *