Winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn maakt plaats voor een stadspark en woningen
Winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn maakt plaats voor een stadspark en woningen

Winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn maakt plaats voor een stadspark en woningen

In een opmerkelijk wending heeft de lokale gemeenteraad besloten om een nieuw park aan te leggen in het hart van de stad. Het park, genaamd ‘Groen Oase’, zal dienen als een groene oase te midden van het stadleven. Bridges Real Estate werkt samen met gemeente Apeldoorn om dit project te realiseren.

Begin 2025 zal winkelcentrum Oranjerie plaatst moeten maken voor nieuwe woningen en een nieuw stadspark. In 2018 werd het hele winkelcentrum nog volledig verbouwd maar bleef daarna voor het grootste gedeelte leeg staan. De inwoners van Apeldoorn reageren dan ook verbaasd. Het winkelcentrum heeft veel geld gekost en staat er nog maar net en dan moet het nu al plaats maken voor appartementen. Bridges Real Estate: ‘De afgelopen jaren is de behoefte aan fysieke winkels afgenomen en de vraag naar woningen, horeca, ondernemerschap en groene ruimtes steeds verder toegenomen. Binnen het huidige pand van de Oranjerie is er geen mogelijkheid om dit te combineren’.

Binnen het nieuwe gebouw zullen betaalbare huurwoningen, werkruimtes en voorzieningen zoals horeca en huisartsenzorg komen. Het park zal verschillende faciliteiten bieden, waaronder wandelpaden, speelplekken voor kinderen, picknickplaatsen en zelfs een kleine vijver. Het is bedoeld om zowel jong als oud aan te trekken en een plek te bieden waar iedereen kan genieten van de buitenlucht.

De bouw van het park zal naar verwachting beginnen in het voorjaar van volgend jaar en zal naar schatting ongeveer zes maanden duren. De gemeente heeft al plannen gemaakt om ervoor te zorgen dat het park toegankelijk is voor mensen met een mobiele beperking.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *