Een herverdeling hoeft niet negatief te zijn
Een herverdeling hoeft niet negatief te zijn

Een herverdeling hoeft niet negatief te zijn

Op veel HBO scholen in Nederland is het er weer tijd voor, de jaarlijkse klassen scheidingen. Veel klassen zijn na het eerste semester erg uitgedund dus het besluit om nieuwe klassen te maken. Ook op windesheim Zwolle, vervelend vinden veel leerlingen, je kent elkaar net en dan moet je weer opnieuw beginnen met die band opbouwen. Veel leerlingen lijken het er moeilijk mee te hebben.

Bij de opleiding journalistiek zijn ze het er allemaal over eens, het klassen splitsen en herverdelen is stom. Je wilt niet weer helemaal vanaf het begin beginnen je kent elkaar net een beetje en dan wordt je gescheiden. Bij de opleiding worden alle acht klassen gesplitst in drie groepen en die groepen gaan dan weer nieuwe klassen vormen van maximaal tweeëndertig leerlingen. 

Journalistiek is niet de enige opleiding die kampt met het probleem ook bij international bussiness hebben ze het probleem. Zo vertellen vier meisjes uit 1E dat ze helemaal niet zitten te wachten op nieuwe mensen. Zij vinden het alleen maar lastig zich aan te moeten passen op de mensen die bij hun in de klas gaan komen, “Je weet niet hoe werkgericht deze mensen zijn en dat kan lastig worden.” Toch zijn er mensen die hier niet mee zitten, Wouter Rietveld  ziet het allemaal wel positief in. “Ik ben er serieus echt blij mee, nu kan ik kiezen met wie ik in de klas kom te zitten.” Wouter is klassenvertegenwoordiger van, op dit moment klas 1F. Bij de opleiding wordt alleen deze klas opgesplitst en herverdeeld, ze mochten zelf kiezen met welke mensen ze wel of juist niet wilde. “ Deze manier van de klassen scheiden vind ik het prettigst, ik vind het sowieso leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en nu ben ik af van de vervelende mensen.” zegt Wouter.  De docenten zeggen zelf ook dat ze het vervelend vinden maar het kan niet anders. De klassen zijn nu echt te klein om nog een klas te zijn. “In 1F zitten er wel geteld acht mensen.” Er is dus geen andere optie volgens de leerkrachten, “maar dat het vervelend is snap wij ook wel.” Ook Wouter zegt te snappen dat voor de rest van de klassen het misschien niet zo prettig is “ kijk ik snap ook wel dat als je twee van de drukste mensen uit onze klas in jouw klas krijgt dat je dat niet een groot feest vindt, maar ik denk dat als we het met z’n allen van de positieve kant blijven bekijken alles vanzelf goed komt.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *