Schaatskoorts door vrieskou
Schaatskoorts door vrieskou

Schaatskoorts door vrieskou

Het is gaan vriezen en iedereen gaat daardoor massaal naar de schaatswinkels en ijsbanen. Ze laten hun ijzers slijpen of komen nieuwe noren, ijshockeyschaatsen of kunstschaatsen aanschaffen. De drukte in de winkels neemt enorm toe. Dit blijkt uit een rondgang van ANP.

 ‘’Wij merken daar alles van, het is hier gekkenhuis!’’ verteld Willeke van Skate-dump in Middelburg Zeeland. ‘’Het moment dat het weerbericht zegt dat het gaat vriezen, zijn wij al aan het voorbereiden op de komende dagen.’’ Zij zijn druk bezig met personeel regelen en plannen geen afspraken meer in de winkel. ‘’Daar is het dan gewoon te druk voor, het is volle bak orders picken.’’ Willeke geeft aan dat er net zoveel mensen hun ijzers komen slijpen dan nieuwe schaatsen komen aanschaffen.

Bij Faber sport in Heerenveen wordt de drukte ook gemerkt. ‘’Omdat we nog relatief aan het begin van het schaatsseizoen zitten, zijn er veel mensen die nieuwe schaatsen komen aanschaffen. Ook zijn we druk met het slijpen van de oude schaatsen. Mensen komen aan met allemaal verschillende schaatsen van verschillende winkels om ze te komen slijpen.’’ Geeft een medewerker aan.

Ook op de ijsbanen merk je de drukte. ‘’Veel mensen doen toch nog een paar rondjes op de kunstbaan om even het gevoel weer terug te krijgen.’’ Verteld Ellis Been van Perfect skate Groningen. ‘’Wij staan in deze periode van het jaar met 7 medewerkers in de winkel in plaats van met 2 medewerkers.’’ Ook laat zij weten dat het slijpen van de schaatsen niet zomaar een snel klusje is. ‘’Mensen verkijken zich op hoelang het duurt om hun ijzers te slijpen, dat is een proces wat een tijdje duurt. Zo wordt het steeds en steeds drukker in de winkel en hebben we veel personeel nodig.’’

Op het AD was zelfs te zien dat winkels volstonden met rijen naar de kassa. De Nederlanders worden zenuwachtig door de voorspellingen en slaan gelijk in de voorbereidingen. Toch zal je ook mensen tegenkomen die er nuchter over zijn en pas gaan nadenken over schaatsen als er echt geschaatst kan worden. Dit soort mensen kom je het meeste tegen in het oosten. Ook in Friesland zijn ze er nog nuchter over maar de mensen worden wel zenuwachtig en gespannen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *