38ste Arjen Vonk toernooi in Coevorden gaat weer beginnen
38ste Arjen Vonk toernooi in Coevorden gaat weer beginnen

38ste Arjen Vonk toernooi in Coevorden gaat weer beginnen

Het is weer tijd voor het jaarlijkse Arjen Vonk toernooi in Coevorden. Op vrijdag 21 juni rond zes uur zal op sportpark de Klinkevlier het veld  weer volstaan met volleybalvelden. Dit jaar wordt het de 38ste keer dat het evenement zal plaatsvinden. De teams kunnen uit dames, heren en gemengd bestaan. Het recreatieve toernooi wordt georganiseerd voor bedrijven, instellingen, buurten en vrienden.

Michiel Snippe helpt al jaren mee met het organiseren van het toernooi. “Het is gewoon leuk om iets te organiseren wat veel mensen leuk vinden en aan mee willen doen. De opkomst is alweer best groot.“ Volgens Michiel zitten ze qua inschrijvingen al bijna vol. Er kunnen rond de tachtig teams meedoen. Voor de wat latere inschrijvingen is ook nog plek op de reservelijst. Tijdens het Vonk toernooi zal het Nederlandse voetbalteam een wedstrijd moeten spelen op het EK. “ Voor alle EK-fanaten zetten we een groot scherm neer, zodat de wedstrijd goed gevolgd kan worden.”

Noëlle Visser doet dit jaar voor het eerst mee. Zij ziet het evenement als een leuke en gezellige gelegenheid waar je samen met je team kunt bonden. “Ons team bestaat uit mensen van werk en het is gewoon gezellig dat je naast het werken ook iets leuks kunt doen samen.” De meerderheid van de teams bestaat uit vriendengroepen en bedrijven. Steeds vaker wordt gezien dat deze teams zich elk jaar weer opnieuw inschrijven. “ Je ziet het elk jaar wel weer voorbijkomen en ik heb altijd wel mee willen doen dus toen iemand van werk voorstelde om mee te doen zei ik geen nee.” Ook dit jaar wordt het toernooi weer afgesloten met een prijsuitreiking en een groot feest.

Of het toernooi doorgaat is nog niet zeker. Dat zal aan het weer moeten liggen. Het evenement is al meerdere keren afgelast vanwege slecht weer.Het organisatieteam zal de dag zelf laten weten of de wedstrijden worden afgelast. Hoe het er nu voor staat is er een grote kans op regen, maar Michiel heeft er nog geen hard hoofd in. “Het weer is zo onvoorspelbaar. We zullen 21 juni pas echt weten wat het weer kiest om te doen.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *