Gemeente Lelystad wil dat kinderen betrokken blijven bij de overheid 
Gemeente Lelystad wil dat kinderen betrokken blijven bij de overheid 

Gemeente Lelystad wil dat kinderen betrokken blijven bij de overheid 

Gemeente Lelystad laat zien hoe zij kinderen voorlichten zodat die betrokken blijven bij hun gemeente. “Op heel veel vlakken en onderwerpen is het college betrokken bij de kinderen in de stad”. 

Gemeente Lelystad laat zien hoe zij betrokken blijven bij de kinderen en op welke manieren zij voorlichting geven aan kinderen in de stad naar aanleiding van het rapport van de kinderombudsman Waar ik bij ben. Volgens het rapport van de kinderombudsman kunnen de gemeenten helpen met het bij elkaar brengen van kinderen wie ouders met vergelijkbare problemen hebben. Ook wil de kinderombudsman kinderrechteneducatie op school zodat kinderen hun eigen rechten beter leren kennen. Er wordt dus ook gekeken naar de gemeenten en wat zijn kunnen doen.  

“Tijdens de verkiezingen komen klassen naar het gemeentehuis en dan vragen we de burgemeester of een aantal wethouders nou eens precies uit te leggen van wat gebeurt er nou met die verkiezingen” zegt Susanne aan ’t Goor, woordvoerder van waarnemend burgemeester Ineke Bakker van gemeente Lelystad. Susanne legt uit dat het een taak van de gemeente is om niet alleen ouders maar ook kinderen te laten zien wat zij doen. Ook worden er leuke dingen op scholen gedaan zoals challenges waar kinderen met wethouders kunnen praten en hun eigen projecten mogen maken over dingen zoals duurzaamheid. 

Bron Pixabay

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *