Gemeente Ede strijdt voor de LHBTIQ+ gemeenschap  
Gemeente Ede strijdt voor de LHBTIQ+ gemeenschap  

Gemeente Ede strijdt voor de LHBTIQ+ gemeenschap  

ZWOLLE – Gemeente Ede gaat vol aan de slag met de acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van de LHBTIQ+ gemeenschap. “Ede is een veelkleurige gemeente, en het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat iedereen zichzelf kan zijn’’, aldus Gemeente Ede.   

Sinds Ede in 2021 regenbooggemeente is, werken ze hard voor de emancipatie van de LHBTIQ+ gemeenschap. Nu gaan ze de komende jaren door met het thema ontmoeting en bewustwording. “Als je jarenlang een bepaalde overtuiging hebt gekoesterd, bijvoorbeeld over de regenbooggemeenschap, dan moet je ook de ruimte krijgen om qua denkpatronen in beweging te komen’’, zegt perswoordvoerder van de Gemeente Ede.  Hierbij wordt er gewerkt aan het opstellen van een inclusieagenda en zullen er als voorbeeld dialoogavonden georganiseerd worden.  

Foto van ANP

Foto van ANP

Het versterken van de zichtbaarheid wordt gedaan door een regenboogvlag te hijsen en een bank in Ede in regenboog kleuren te schilderen. Vanuit de gemeente is er ook een verhalenbundel gemaakt genaamd: ‘Kijk niet weg, maar kijk een beetje beter’. “Met de bundel onderstrepen we de boodschap: het is oké wie je bent en van wie je houdt’’, aldus Gemeente Ede.   

Sheva Gerrits  

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *