Goede marketing van de tabaksindustrie zorgt ervoor dat veel jongeren vapen. 
Goede marketing van de tabaksindustrie zorgt ervoor dat veel jongeren vapen. 

Goede marketing van de tabaksindustrie zorgt ervoor dat veel jongeren vapen. 

Veel jongeren in Nederland onder de 18 jaar zijn zich niet bewust dat ze worden verleid door de tabaksindustrie. Dit blijkt uit onderzoek van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij.” Het is belangrijk om te weten dat in Nederland met name de jeugd ervan doordrongen is en dat er wel degelijk een marketingtechniek achter zit van de industrie”, zegt longarts Arnold Huisman. De sterke marketing van de tabaksindustrie zorgt ervoor dat het vapen onder jongeren enorm populair is. Dit blijkt ook uit onderzoek van de NOS.   

De marketingtechniek bestaat uit twee dingen. Ze maken het vapen populairder. ”Als je vapet ben je creatief”. Ook worden in vapes stoffen toegevoegd als nicotine die vapen verslavend maken.” Een deel van de mensen die eerst vapet gaat alsnog roken”, zegt Arnold Huisman. 

De E-Sigaret is de opvolger van de normale sigaretten en shag. Dit omdat gedacht werd dat het minder schadelijk zou zijn. Vapen brengt wel degelijk schade aan. ”Men dacht eerst dat je lang moet vapen voordat het schadelijk is, dat hoeft niet”, zegt longarts Arnold Huisman.  Bij het vapen van marihuana worden vitamine E oliën gebruikt om het gene wat je inhaleert te verdunnen. Deze olieachtige deeltjes die je inhaleert, geven een ontsteking in de kleine luchtwegen die voor een longontsteking kunnen zorgen. Over de gevolgen op langere termijn is weinig bekend, omdat we nog niet zo lang vapen. Volgens Huisman is het wel zo hoe meer je vapet hoe groter de kans op longschade en hoe groter de longschade.  

Eigen foto-Vapes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *