Recordaantal deelnemende teams rijdt World Solar Challenge in Australië 
Recordaantal deelnemende teams rijdt World Solar Challenge in Australië 

Recordaantal deelnemende teams rijdt World Solar Challenge in Australië 

Nog nooit eerder deden er zoveel teams mee. Maar liefst 43 teams uit 23 verschillende landen doen dit jaar mee aan de World Solar Challenge. Dit schrijft het Solar Magazine. De teams beginnen bovenin Australië om zo snel mogelijk in het zuiden van het land te komen. De studenten testen en laten zien hoever je kunt gaan met zonne-energie. ”Ik denk daarom ook dat het heel belangrijk is dat deze competitie er is, omdat het een stuwende factor is voor duurzame innovaties”, zegt Cato Kral teamleider van het aankomende team.  

”De laatste paar jaren is het steeds meer van belang gebleken om ons te verplaatsen op alternatieve energiebronnen”, zegt Cato. Volgens Kral verschijnt het gebruik van alternatieve energiebronnen steeds vaker in het nieuws en binnen onze maatschappij. ”En daarom zie je gewoon en hele grote stijging van studenten die zich in willen zetten”, zegt Cato.  

In hoeverre de stijging van de deelnemende teams toeneemt zegt Cato het volgende: ” Ik denk dat het nog wel gaat groeien, in hoeverre het gaat groeien dat durf ik niet te zeggen. Wel is het voor ons heel leuk als het meer blijft groeien. Hoe meer competitie er is hoe meer gave en innovatieve dingen je jaar op jaar weer tegen komt, in ons eigen team maar wat we ook in andere teams zien.” 

Brunel Solar Team-Zonneauto

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *