Vliegtickets moeten duurder worden, gaan mensen dan werkelijk minder vliegen?
Vliegtickets moeten duurder worden, gaan mensen dan werkelijk minder vliegen?

Vliegtickets moeten duurder worden, gaan mensen dan werkelijk minder vliegen?

In de Tweede Kamer wordt de komende tijd gedebatteerd over het duurder maken van de vliegtickets. Dit is zodat wij, als passagiers minder gaan vliegen, wat ook beter is voor het milieu.

De politieke partijen in de Tweede Kamer willen graag dat de tickets voor het vliegen duurder worden. Zo zijn er partijen die meer belasting willen heffen op de vliegtickets om het vele vliegen tegen te gaan. Maar tegelijkertijd is het wel zo dat er mensen zijn die over de hele wereld werken en dus wel veel moeten vliegen. Deze mensen kunnen niet anders, dus denken de partijen, laat alleen die mensen dan meer betalen voor de tickets, de zogenoemde ‘veelvliegersbelasting’. 

Beeld: ANP.

Of dit gaat helpen is nog maar de vraag. Stefan Grebe, die onderzoek heeft gedaan naar de gevolgen van de duurdere vliegtickets zegt: ‘De meeste mensen gaan het accepteren dat de vliegtickets duurder zijn geworden, maar daarvan gaat maar een klein deel minder vliegen. ’Er is ook een deel van de mensen die voor die twee tientjes extra uitwijken naar een ander vliegveld in het buitenland, als mensen vlak bij de grens wonen. Maar dat zijn veelal de mensen die alleen vliegen voor hun vakanties. ‘Ook gaat een deel afzien van het vliegen, omdat het gewoon te duur wordt en kiezen een andere vervoerswijze.’ 

Met het extra opgeleverde geld kan bijvoorbeeld worden gezorgd voor verduurzaming van de luchtvaart. Na de debatten wordt een oordeel getrokken over de vliegtickets.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *