Een andere draai aan de Week Tegen Pesten

Foto: Robine van Dam

Door: Robine van Dam

SCHUINESLOOT – ‘Samen aan zet’ is het motto van de Week Tegen Pesten dit jaar, het initiatief van Stichting School & Veiligheid. Ook dit jaar willen zij een goede start voor een fijne en veilige school geven. Dat is deze week van 21 t/m 25 september.

“Uit eigen ervaring merken we dat kinderen na deze week minder het verschil tussen plagen en pesten zien”, volgens de juffen Jacobien en Hanneke van groep 5/6. Dus geeft CNBS De Wegwijzer een positievere draai aan deze week, het wordt de Week van Respect genoemd. Door respect te geven en te krijgen, krijgt de week een meer positieve lading. Het hele jaar wordt er aandacht besteed aan dit onderwerp, bijvoorbeeld door middel van kanjertraining. Deze week wordt er echter net wat extra aandacht aan besteed.

Het doel is om pesten onder aandacht te brengen en een veilige en positieve sfeer te creëren. Leerkrachten en leerlingen kunnen bespreken hoe zij het komende schooljaar met elkaar om willen gaan, om stabiliteit en emotionele rust in de klas te krijgen. Elke school kan zijn eigen invulling geven, zo zijn ze samen aan zet tegen pesten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One comment

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.