Nederlandse kappers blij met ‘nieuwe’ Belgische klanten: “Zeker nu we ook wat oudere klanten hebben verloren, zijn ze van harte welkom.”

Foto: Pixabay

Door: Sander Kamphof

ZWOLLE – Nederlandse kapsalons aan de grensstreek merken een grote stijging van het aantal Belgische klanten. Sinds er in België aanvullende coronamaatregelen gelden, zijn er geen kappers meer open. Het gevolg is dat veel Belgen de Nederlandse kapsalons opzoeken.

 

Meer klanten, maar ook angst

Bij kapsalon Studio Schaars in Eindhoven zijn ze erg blij met de Belgische bezoekers: “Sinds corona zijn er veel minder ouderen die bij ons naar de kapper gaan, dus het komt ons zeker goed uit dat er meer Belgen langskomen.” Toch blijven sommige kappers angstig omdat het coronavirus op deze manier wel vanuit België naar Nederland komt. “Ik blijf het eng vinden, er zal simpelweg zo snel mogelijk een vaccin moeten komen”, aldus eigenaar Bert Klomp.

 

De maatregelen in België

Bij onze zuiderburen gelden strengere maatregelen dan in Nederland. Zo zijn de meeste winkels sinds 2 november gesloten. Dit zal zeker zo blijven tot 15 januari. De verwachting is echter dat dit nog lang kan gaan duren. Marleen Segers heeft in België haar eigen kapsalon en ook zij schetst voor de komende tijd nog een erg negatief beeld: “Op 15 januari komt de overheid bij elkaar en zal er een besluit worden genomen.” Wel snapt ze dat haar klanten de Nederlandse kappers opzoeken: “Naar de kapper gaan is één van de basisbehoeften dus dat snap ik heel goed. Je kunt het ze natuurlijk niet verbieden.” Het is voor onze zuiderburen dus nog even geduld hebben totdat de eerste Belgische kappers weer open kunnen.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.